Malika Favre: Me and you and everyone we know / Дизајн павиљон

На ПДП конференцији која представља говорни програм Design Week-a, публика ће имати прилику да чује предавање једне од најзначајнијих илустраторки данашњице, Малике Фавре под називом „Ја и ти и сви које познајемо”, заказано за суботу, 1. октобра у 18 часова у Амфитеатру на СПЕНС-у.

У овом предавању, Малика се осврће на своју илустрацију кроз призму људи које је срела на свом животном и уметничком путу. Од породице до доживотних пријатеља и случајних сусрета, она нас води на креативно путовање дубоко неговано односима са другим људима, где, сложићете се, „ништа није само случајност”.

Маликин смели, минималистички стил који се често описује као Поп Арт и ОпАрт постао је синоним и инспирација широм света за реинтерпретацију свакодневног и обичног. Зачињене хумором и дозом сексуалности, илустрације Малике Фавре провоцирају и интригирају машту и подсвест посматрача.

Малика Фавре је своју каријеру започела студирајући графички дизајн у Паризу, пре него што се преселила у Велику Британију 2004. године, где је наставила своју каријеру као илустратор. Након вишегодишње улоге дизајнера у мултидисциплинарној агенцији, године 2011. покреће сопствени бизнис као независни illustrator и уметник, а од тог момента њен непогрешиви стил ју је афирмисао као једну од најтраженијих графичких уметника у Великој Британији.

Ако сте у скорије време погледали рекламу за Ipad или наишли на издање The New Yorker магазина, онда је велика вероватноћа да сте се већ сусрели с радом Малике Фавре!

Осим бројне публике широм планете, Маликин препознатљиви стил илустрације богатог колорита, привукао је и клијенте као што су The New Yorker, Montreux Jazz, Apple, Penguin Books и многе друге.

Кроз 14 програмских целина и преко 300 дизајнера и уметника који ће учествовати у креирању садржаја, новосадска недеља дизајна приказује најзначајније ауторе у домену графичког дизајна, продукт дизајна, фотографије и моде. На простору од преко 7 500 квадратних метара, Публика ће имати прилику да ужива у бројним изложбама, просторним инсталацијама, уличној уметности, филмском и музичком програму, као и програму за децу. Актуелна имена светске дизајн сцене учествоваће у говорном програму фестивала, док ће млади креативци имати прилику да унапреде своје вештине кроз 10 практичних радионица.

Design Week Нови Сад представља програм недеље примењених уметности Калеидоскопа културе.

Партнер недеље примењене уметности је Ерсте банка.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

01. Октобар 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/