Manivi / Showcase 2

Manivi ће одржати концерт 2. септембра у Дистрикту, у објекту Производња (бивши Квотер), као део отварања програмског лука Калеидоскоп културе. У оквиру програма „Showcase 2” ће наступити Yugo блеја (wаrm up) од 21 до 21.30, Nataleé од 21.30 до 22.10, Manivi од 22.20 до 23.00,  Ретроспектива и А.Н.Д.Р. од 23.10 до 23.50 и SevdahBABY од 24.00 до 01.00.

Иза псеудонима Мanivi крије се стваралачки универзум Иване Вукмировић, соул/рнб кантауторке, продуценткиње, гитаристкиње, певачице и бенд лидерке. Ивана је дипломирана проф. џез певања и професионална музичарка са деценијом рада иза себе, усидрена тренутно у Београду. У Маниви звук уплетени су истакнути џез музичари домаће сцене (Пеђа Милутиновић – бубањ, Драган Ћалина – клавијатуре, Дејан Антовић – бас) доносећи саставу виртуозне аранжмане и хармоничну промишљеност који су се природно стопили са Иванином лириком и
баршунастим гласом.

Бенд Manivi негује рнб/соул израз од 2016. године и иза њих налазе са два албума – Маниви (2016. Lampshade Media) и Mirror (2021. Glitch Records). Досадашња издања и наступи бенда Маниви већ су приглили бројне регионалне љубитеље соулфул мелодија, споја изврсног лајв извођења музике и електронске продукције, као и рефлексивних текстова. Ивана је свој унутрашњи свет прекројавала у текстове најпре на енглеском језику, све до издања песме „Нико неће знати’’ са Ђорђем Миљеновићем (а.к.а. Sky Wikluh) 2021. када прави преокрет и креће са стваралаштвом на српском језику. Поред овог дуета ту је и сарадња на нумери „Безобразно’’ и гостовање на песми „Да изађемо из кафане’’ Ђорђа Миљеновића. Ивана је делила бину и стварала са музичарима попут Марка Луиса, Салета Седлара а стижу и колаборације са именима новог поп таласа – бендом Ретроспектива и продуцентом А.Н.Д.Р.

Погледајте цео музички програм у оквиру отварања Калеидоскопа културе који се одржава од од 1. до 4. септембра у Дистрикту.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

02. Септембар 2022.
Завршен!

Време

22:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад