ćeraćemo se još

Монодрама „Рече ми један чоек, ћераћемо се још, кад будем млађи” у извођењу Петра Божовићa

Монодрама „Рече ми један чоек, ћераћемо се још, кад будем млађи” аутора Матије Бећковића, а коју је адаптирао и изводи Петар Божовић, биће одржана 17. септембра у 20.30 часова, у оквиру недеље књижевности програмског лука Калеидоскоп културе, у Aмфитеатру на СПЕНС-у.

Монодрама траје 70 минута и састоји се из 3 дела:

Први део „Рече ми један чоек”, смештен је у Ровцима, у Црној Гори, где има осам стотина пушака. У Ровцима је настала цела једна усмена цивилизација чија је филозофија језик, а језик памћење. У Ровцима се ниста друго не догађа, осим у језику. Рећи нешто је највећа задужбина.

Други део поема „Ћераћемо се још”, заснива се на сучељавању двеју непријатељских скупина („ми” и „они”) и представља уметност вербалних варијација на тему сукоба који нити имају почетка ни краја. Све време говори о човековој потреби да се сукобљава са другим, па и да читав живот проведе у осмишљавању стратегије и тактике тог обрачуна.

Поема „Кад будем млађи”, је непрестано маштање јунака о томе шта ће бити кад дође време које не може доћи и када ће се десити оно што не може да се деси. Ситуација одговара једњ од актуелних опсесијама  савременог човека.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:30

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/