umetnik stoji ispred projekcije svojih crteža koji se oslikavaju po njegovom licu i iza njega na belom platnu

Мрачна соба

Мрачна соба је аудио-визуелна, интерактивна инсталација награђиваног уметника Владимира Лалића намењена за затворени јавни простор, коју можете погледати у 20 часова од 1. до 9. септембра у Складишту, у Креативном дистрикту, сваког дана од 12 часова.

Унутар потпуно замрачене просторије, посетиоци помоћу бакљи на својим мобилним телефонима, осветљавају цртеже на плексигласу, пројектујући их на зидове собе и тако учествују у самој инсталацији где праве театар сенки. Простор испуњава аудио снимак уметниковог певања, где се ствара какофонична атмосфера.

Владимир Лалић је рођен 1983. године у Београду. Дипломирао на Факултету примењених уметности Универзитета у Београду 2008. Исте године уписује специјализацију на Факултету ликовних уметности у Београду на одсеку графике, коју завршава 2010. Члан уметничког савета УЛУС-а од 2021. до данас. Приредио 32 самосталне изложбе и учествовао на преко 70 групних изложби, домаћих и интернационалних (Њујорк, Сингапур, Париз, Трст, Бристол…)

Добитник је тромесечног резиденцијалног боравка у Cité internationale des arts у Паризу 2013. као и резиденцијалног боравка „Tropical lab“ у Сингапуру 2019. Добитник је шест награда за визуелно стваралаштво међу којима је и ”Prix Paul Louis Weller” – додељене од стране Academie des Beaux arts у Паризу, Француска. Добитник специјалне награде за сликарство на LYNX ART-у Трсту, Италија. Његови радови се налазе у приватним и јавним колекцијама широм света.

Владимир Лалић такође има каријеру и као вокални извођач. Похађао је основну и средњу школу „Корнелије Станковић“ у Београду на одсеку соло певања, глас тенор. Играо је улогу Неморина у Љубавном Напитку (L’elisir d’amore) улогу Џајлса (Giles) у мјузиклу Ребека у Опери и Театру Мадленианум Србија, од 2013 и улогу Алфреда (Alfredo) у Травијати (La Traviata) на Коларацу у Београду, Србија 2007. Члан је ансамбла у мјузиклу Јадници (Les Miserables) у Опери и Театру Мадленианум од 2013. Члан је и солиста хора Viva Vox од 2012 где је учествовао на више од 150 концерата широм света као и на бини Уједињених Нација у Њу јорку као и Народној великој сали у Пекингу.

Снимио 2 ЛП албума са ауторским материјалом, 2 цела ЛП албума као члан бенда, 1 ливе албум, и гостовао на преко 25 албума на енглеском и српском језику.

Тренутно живи и ради у Београду, Србија.

Пројекат организује Дом културе Студентски град (Београд), у оквиру отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Урош Д.

Ознаке:

Датум

07. Септембар 2022.
Завршен!

Време

12:00

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Дом културе „Студентски град”
Интернет адреса
https://www.dksg.rs/
X