Музичка хероина / Хероине у Зениту

Концерт Ана Ћурчин Триа одржаће се 12. јуна у Zenit Books, у оквиру фестивала „Хероине у Зениту” који је део програмског лука Хероине.

Концерт познате кантауторке која кроз сопствену музику и поезију, даје лични, ауторски печат женског стваралаштва и повезује различите уметничке гране наступаће за крај фестивала, у оквиру триа – Ана Ћурчин (вокал и гитара), Милена Јанчурић (флаута) и Ана Протулипац (бас гитара и пратећи вокал) и извешће премијерно неколико нових Аниних песама, али и суптилно прошетати кроз познате хитове у новим аранжманима.

Ана Ћурчин је кантауторка из Београда која наступа соло или са бендом од децембра 2012. године. Њена музика је нежна и моћна, тиха и мелодична, бучна и ритмична, обједињује роцк и фолк, поп и соул. Ана је у константној потрази за савршеном песмом, идеалним акордом и правим осећањем. Анину музику публика је уживо могла да чује у Србији, региону и широм Европе. Објавила је два студијска албума – „Sketches Of Belonging” (2016) и „Differences” (2019, други као  Ana & The Changes), албум примењене музике „Scene” (2020), као и колекцију демо снимака „Sketches Of Belonging(solo&acoustic)” (2015) и уживо песама „Differences Live” (2020). Крајем године објавиће своје прво издање на српском језику, а тај албум најавила је песма „Ту”, прва коју је Ана написала и отпевала на матерњем језику. „Ту” је добила награду као најбоља песма у 2021. години од стручног жирија Задужбине Милан Младеновић.

Милена Јанчурић је флаутисткиња из Новог Сада, која се школовала на ФМУ у Београду и на Berklee College of Music у Бостону. Њена професионална биографија и списак музичара са којима је сарађивала су импресивни, а Ана и Милена заједно компонују и свирају већ неколико година. Милена је прошле године објавила дебитантски албум „Shapes And Stories” за престижну италијанску издавачку кућу A.MA Records.

Након завршене средње музичке школе „Станковић”, где је похађала теоретски одсек и џез певање, Ана Протулипац завршава основне и мастер студије психологије. Музичку каријеру наставља као басисткиња и вокал у неколико музичких састава као што су IrieFM, Beyonce tribute band, Катарина Пејак трио, Poinciana Feels… Наступала је на бројним регионалним фестивалима, а тренутно ради на стварању свог првог ауторског албума.

Фото: Промо

The event is finished.

Датум

12. Jun 2022.
Завршен!

Време

21:00 - 23:00

Локација

Zenit Books
Његошева 24, Нови Сад
Интернет адреса
https://www.zenitbooks.com/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.