На литици

Представа „На литици”, у продукцији удружења „Буди” из Панчева, одржаће се 11. септембра у Културној станици Руменка, у оквиру недеље извођачке уметности Калеидоскопа културе.

„На литици“ је представа у режији Зорана Зарубице по комаду „Норвешка данас“ швајцарског писца Игора Бауерсиме, егзистенцијалистичка романтична комедија о двоје младих које траже смисао живота настала по истинитој причи. На интернет чет руму, Јулија објављује да жели да се убије и да не жели то да уради сама.

Режија: Зоран Зарубица

Играју: Маја Шуша и Никола Павловић

Организаторка: Снежана Ћурувија

Дизајнерке визуелног идентитета, анимације и сценографског решења: Милица Милосављевић и Бојана Ристић

Композитори музике: Зоран Зарубица и Лука Рацић

Дизајнер светла: Аљоша Дакић

Продукција представе је подржана пројектом Култура за демократију (ЦфД) који финансира влада Швајцарске, а спроводи Хартефакт Фонд из Београда.

БУДИ је непрофитно удружење грађана из Панчева основано 2014. године  БУДИ реализује Међународни бијенале уметничког дечјег израза – манифестацију у трајању од 30 дана која је посвећена афирмацији дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу у сферама визуелне уметности, позоришта, музике, књижевности, едукације, екологије, толеранције и људских права у сарадњи са Културним центром Панчева, уз подршку Министарства културе и информисања и госта домаћина амбасаде одабране земље.  БУДИ је органзивао Парк фест у Земуну, посвећен Европском дану пракова и активирању зелених градских површина кроз уметничке, културне, еколошке и едукативне активности намењене различитим генерацијама. БУДИ је организовао више представа, фестивала и радионица.

Пројекат је део националног конкурса за уметнике и уметнице „Уметници. Сад!“, који у оквиру Калеидоскопа културе расписује Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Од самог почетка, реализацији конкурса „Уметници. Сад!“ подршку пружа IDEA која послује у оквиру компаније Мercator-S.

Фото: Јана Станисављевић

Ознаке:

Датум

11. Септембар 2022.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Културна станица Руменка
Интернет адреса
http://www.kcrumenka.rs/