Наташа Крамбергер / Ноћ књижевности

Наташа Крамбергер из Словеније учествоваће на Ноћи књижевности 17. септембра од 17 до 20 часова у приземљу СПЕНС-а, излог бр. 2 (улаз са стране кафића Шећер & Соул), у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.

Наташа Крамбергер рођена је 1983. године у Марибору, Словенији. Детињство је провела у Јуровском долу, малом селу на североистоку земље на имању своје баке. Потом живи у Љубљани, Утрехту, Милану и Берлину.

Победила је на фестивалу нове словеначке књижевности Уршка 2006.

За причу „Слани рулет” добила је награду на међународном конкурсу за кратку причу „Море речи” под покровитељством Фондације „Ана Линд”.

Роман „Небо у купинама” је њен први роман. Био је номинован за Крестникову награду за најбољи словеначки албум 2008. године. Награђен је европском наградом за књижевност 2010. године. Роман је написан на сталном путовању између Словенских горицама, Марибора, Милана, Берлина и мора, мора које се простире од Пирана до Трста и преко мора, преко Европе, преко света, преко језика, дијалекта и наречја. На путу дакле, простором на којем се не говори само један језик, а ипак говори – једним језиком.

Наташа Крамбергер је писац и новинар. Пише чланке, есеје и колумне за дневне новине у Словенији, Немачкој и Италији, објављује књижевне текстове у часописима и радио станицама и пише сценарија за документарне филмове. Основала је еко-арт колектив Зелена централа, са којим настоји да промовише екологију и уметност.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 20:00

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/