Нове звезде оперске сцене | Новосадско музичко лето 2024.

Концерт под називом Нове звезде оперске сцене одржаће се у оквиру манифестације Новосадско музичко лето 22. јуна, са почетком у 21 сат, у дворишту ОТП банке (Трг слободе 5, улаз преко пута паркинг код СНП-а).

Међународни оперски студио Војислав Солдатовић, завршни гала концерт
Диригент: Стефан ЗЕКИЋ
Солисти:
Андриана ПЕТРОВСКИ – Мартина КОЉЕНШИЋ – Вера ЗЕЧЕВИЋ
Ванда МАРИЈАНСКИ – Тамара РУЖИЋ – Ива ИСЛАМБЕГОВИЋ
Душан ДАКИЋ – Михаило СЛАВНИЋ

На репертоару концерта су арије из славних дела највећих оперских стваралаца, као што су Верди, Чајковски, Пучини, Доницети, Маскањи и Бизе.

Продаја улазница, од понедељка 3. јуна, у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2), радним данима од 9х до 14х, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања. Он-лине резервације и куповина карата (уплата на рачун) на линку: њњњ.музицкаомладина.орг
Цена улазнице: 1.000 динара

*У случају лошег времена концерт ће се одржати у Српском народном позоришту с почетком у 21х.
***
Међународни оперски студио „Војислав Солдатовић“, почиње с радом 2022. године, у оквиру Српског народног позоришта. Намењен је даровитим младим певачима и диригентима од 20 до 35 година из Србије и иностранства, који желе да стекну нова знања, али и прва искуства на музичкој сцени. Усавршавање је бесплатно, а нове младе таленте, будуће звезде, препознаје и бира стручна комисија на аудицији која се организује сваке године у Српском народном позоришту. Програм овог студија подразумева и стручне радионице као и учешћа његових чланова у продукцијама са светски признатим педагозима и уметницима. Руководиоци Студија „Војислав Солдатовић“ су Виолета Срећковић, првакиња опере Српског народног позоришта, Александар Којић, диригент Српског народног позоришта и Дејан Прошев, редитељ и директор опере из Скопља.

The event is finished.

Датум

22. Jun 2024.
Завршен!

Време

21:00

Локација

Трг слободе
Категорија