Ново лице удараљки

Концерт „Ново лице удараљки” Дарка Карлечика биће одржан 2. септембра од 20.30 часова на Музичкој сцени 2 у Дистрикту, у оквиру отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

Концерти савремене перкусионистичке уметничке музике на нашим просторима су права реткост и изазивају велику пажњу и одушевљење публике. Визуелни и звучни ефекат који се постиже овом групом инструмената потпуно је другачији од свих других инструменталних наступа.

На концерту ће бити представљени и мелодијски и ритмички инструменти породице удараљки, са акцентом на Маримбу и литературу писану за њу, компоновану од стране композитора из целог света (Грчка, Пољска, Мађарска, Русија, Србија,…). Примарни циљ овог пројекта јесте, пре свега, популаризација ударачких инструмената у својству солистичког извођаштва и промоција дела писаних за ове инструменте. У оквиру пројекта, биће коришћени Маримба, Вибрафон и сетови комбинованих удараљки (добош, бонгоси, велики бубањ,…).

Програм:

Asventuras“- Алексеј Герасимез (Добош)

„Страх“- Небојша Јован Живковић (Сет удараљки)

Ribonds B“- Јанис Ксенакис (Сет удараљки)

Suomineito“- Небојша Јован Живковић (Вибрафон)

Niflhajm“- Чаба Марјан Золтан (Маримба)

„Пјурити“- Томаж Голињски (Маримба)

„Ултиматум“- Небојша Јован Живковић (Маримба)

Цео музички програм у току отварања Калеидоскопа културе погледајте на овом линку.

Пројекат је део националног конкурса за уметнике и уметнице „Уметници. Сад!“, који у оквиру Калеидоскопа културе расписује Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Од самог почетка, реализацији конкурса „Уметници. Сад!“ подршку пружа ИДЕА која послује у оквиру компаније Mercator-S.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

02. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:30 - 21:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Дарко Карлечик