Нулта толеранција према насиљу над женама – Светско бијенале студентског плаката

Академија уметности у Новом Саду и Културни центар ЛАБ организују изложбу под називом „Нулта толеранција према насиљу над женама” – Светско бијенале студентског плаката, која ће бити постављена од 6. до 14. јуна на платоу испред Културне станице Свилара и на Тргу републике.

Изложба у јавном простору која не оставља места прећуткивању и окретању главе организује се у оквиру пројекта Хероине.

Академија је поред основне делатности високог образовања препознатљива по богатој уметничкој продукцији, као и по учешћу у бројним међународним пројектима. 2022. године организује широм Новог Сада изложбу још једног светског бијенала студентског плаката и у оквиру њега реализује тему Нулта толеранција према насиљу над женама”.

„Нулта толеранција према насиљу над женама” је нови тематски конкурс који је део Светског бијенала студентског плаката у организацији Академије уметности, Универзитета у Новом Саду. Отворен је за све младе дизајнере и студенте уметничких факултета до 30 година. Изложба најбољих радова биће постављена од 6. јуна широм центра Новог Сада, а свечано отварање и додела награда ће се одржати у Културној станици Свилара.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фото: Марко Пудић

Ознаке:

Датум

06. Jun 2022.
Завршен!

Време

Целодневни

Локација

Културна станица Свилара
Ђорђа Рајковића 6б, Нови Сад

Организатор

Академија уметности у Новом Саду
Интернет адреса
http://en.akademija.uns.ac.rs/

Остали организатори

Културни центар Лаб
Културни центар Лаб
X