Од идеје до прототипа / Уметност игре

У оквиру конференције „Уметност игре” ће бити организована радионица на тему „Од идеје до прототипа” коју ће видити Петар Гнип, 4. септембра од 18 до 19.30 часова у Дистрикту, у објекту Радионица, локал 10. Уз ограничено време, ресурсе и задату тему, учесници ће уз помоћ водитеља радионице требати да смисле и направе физички прототип игре (налик на друштвену игру)

Узраст: 12+ година

Петар Гнип је програмер са дугогодишњим искуством у gaming индустрији укључујући и премијум и бесплатне наслове. Тренутно ради на РПГ игри за Steam са пар пријатеља.

Ја сам гејм програмер са дугогодишњим искуством у индустрији. Страствени сам цртач, гејм дизајнер, аниматор, пиксел артиста, програмер, писац, аудио дизајнер, и све остало што долази са титулом гејм дивелопер-a. Иза себе имам неколико наслова из различитих сфера, жанрова и платформи. Прошле године сам са пар пријатељла започео свој индие, steam пројекат и то нам тренутно преокупира већину времена. Codex Мортис ће бити јединствена turn-based combat игра прошарана наративом и менаџментом, и моје је остварење снова да радим на њој.

Конференција „Уметност игре” је изложба, прича, игра, доживљај! Током четири дана у току отварања програмског лука Калеидоскопа културе, од 1. до 4. септембра у згради Петица у Дистрикту, посетиоци ће имати прилику да уроне у свет уметности око и у играма, да завире иза пиксела свега онога што свет гејминга чини толико опчињавајућим. Јер гејминг није само игра којом испуњавамо време. Гејминг је активна уметност.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

04. Септембар 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 19:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад
X