Опера Српског народног позоришта (Гала концерт) | Новосадско музичко лето 2024.

Гала концерт Опере Српског народног позоришта отвориће манифестацију Новосадско музичко лето 20. јуна са почетком у 21 сат у дворишту ОТП банке (Трг слободе 5, улаз преко пута паркинга код СНП-а).

Солисти хор и оркестар Опере СНП
Диригент: Бојан СУЂИЋ
Солисти:
Данијела ЈОВАНОВИЋ – Дарија ОЛАЈОШ ЧИЗМИЋ – Наташа ТАСИЋ-КНЕЖЕВИЋ – Марија ЦВИЈИЋ, сопрани
Вишња РАДОСАВ, мецосопран
Саша ШТУЛИЋ – Стеван КАРАНАЦ, тенори
Васа СТАЈКИЋ – Жељко Р. АНДРИЋ – Небојша БАБИЋ, баритони
Горан КРНЕТА, бас

Ансамбл Опере Српског народног позоришта, као и током богате историје, и данас има изузетне солисте, певаче и инструменталисте. Хор Опере Српског народног позоришта је познат по својим високим уметничким квалитетима и одувек је оцењиван као један од најбољих оперских хорова у земљи, док је Оркестар Опере до сада извео преко 200 опера и 100 балетских премијера и око 60 оперета и мјузикала и самостално наступао током низа успешних турнеја Опере у Мађарској, Румунији, Бугарској, Грчкој, Хрватској, Италији, Словенији, Аустрији, Белгији, Холандији, Луксембургу, Немачкој, Русији, Египту, Ираку, Либану и Кини.
Оба ансмбла  су носиоци значајних међународних признања.
Опера Спрског народног позоришта има три диригента и двадесет двоје изванредних солиста, од којих ћемо чак једанаест чути на гала концерту, а под диригентском палицом једног од најбољих српских диригената, маестра Бојана Суђића.

Продаја улазница за концерт, од понедељка, 3. јуна у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2), радним данима од 9х до 14х, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања. Он-лине резервације и куповина карата (уплата на рачун) на линку: www.muzickaomladina.org
Цена улазнице: 1.000 динара

*У случају лошег времена концерт ће се одржати у Српском народном позоришту, с почетком у 21х.

The event is finished.

Датум

20. Jun 2024.
Завршен!

Време

21:00

Локација

Трг слободе
Категорија