radionica sa evelin gleni

Осети звук / Инклузивна радионица са Евелин Глени

Једна од најпознатијих светских соло перкусионисткиња Евелин Глени, по први пут у Србији одржаће инклузивну радионицу „Осети звук”, у склопу програмске целине Друга? Европа. Ова несвакидашња радионица биће организована 8. октобра у Музичкој школи „Исидор Бајић” и намењена је музичарима, наставницима музике, али и плесачима, дефектолозима и свима који се активно баве музиком и инклузијом.

Уколико сте заинтересовани да доживите звук и о перкусијама учите од двоструке добитнице Греми награде – Евелин Глени, на радионицу се можете пријавити попуњавањем пријавног формулара до 3. октобра. Учешће је бесплатно, али је број полазника ограничен на 40. У складу са пријавама, организатор ће изабрати учеснике и лично их контактирати.

Концерт Евелин Глени и експерименталног музичара из Сенте, Szilarda Mezei ће бити одржан 9. октобра у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић”.

Евелин Глени једна је од најпознатијих перкусионисткиња на свету. Пет пута је номиновна за Греми награду и чак два пута ју је освојила (1988. године за најбоље камерно извођење и 2014. за најбољи соло у области класичне музике). Године 2015. освојила је и престижну награду Полар Мусиц коју зову Нобеловом наградом за музику. Између осталог, објавила је дует са Бјорк и свирала са бројним познатим музичарима као што су Боби Мек Ферин или Марк Кнопфлер, а наступала је и на отварању Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Евелин Глени је глува од своје дванаесте године и наступа босонога, како би целим својим телом осетила музику. Поред концерата, позната је и по одржавању перкусионистичких радионица. Њена мисија је научити свет да заиста слуша и да пружи другачију перспективу доживљаја музике.

Са радом ове врхунске уметнице, упознајте се и на њеном youtube каналу, на којем можете погледати и њене подкасте које редовно обајвљује.

Приступачно за особе са физичким и сензорним инвалидитетом (глуве и слепе).

Фото: Jim Callaghan

Ознаке:

Датум

08. Октобар 2022.
Завршен!

Време

11:00 - 13:00

Локација

Музичка школа Исидор Бајић
Булевар цара Лазара 67, Нови Сад
Интернет адреса
https://www.isidorbajic.edu.rs/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/