Отело (Премијера)

Балетска представа у два чина Отело, биће премијерно изведена 18. маја у 19 часова, на великој сцени Српског народног позоришта. Балет је заснован на истоименом Шекспировом делу, а музику чине сегменти из дела Вивалдија и Бетовена.

Кореографију, либрето и избор музике потписује Крунислав Симић. У ауторском тиму су: кореографкиња Гордана Симић, сценограф Никола Сенковић, костимографкиња Мирјана Стојановић Маурич. Асистенткиња кореографа је Оксана Сторожук, репетитори су: Милан Лазић, Јелена Вукадиновић и Борис Ладичорбић. Учествују солисти и ансамбл Балета.

Трагичном љубављу тамнопутог генерала Отела и Дездемоне, комплексношћу међуљудских односа и Јаговом манипулативношћу, наглашене су шекспировске теме о љубомори, превари наивности, импулсивности, рату и убиству. Балет СНП-а први пут ће поставити на сцену Отела, с обзиром на то да су либрето и избор музике другачији, иновирани у односу на Отела који је последњи пут извођен у СНП-у 1973, на музику Бориса Блахера, по либрету Ериха Ханка и у кореографији и режији др Хенрика Нојбауера.

The event is finished.

Датум

18. May 2024.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Српско народно позориште
Pozorišni trg, Нови Сад
Категорија