Instalacija Pomeraj u kodu

Отварање изложбе / Померај у коду

У недељи визуелне уметности програмског лука Калеидоскоп културе, имаћемо прилику да видимо изложбу „Померај у кôду”, у Дистрикту у објекту Радионица, која ће бити постављена од 1. до 9. септембра.

Отварање изложбе заказано је за 1. септембар у 19 часова.

Пројекат Померај у кôду је конципиран у истраживању минималних покрета (кретања) унутар кôда дигиталног записа и базиран је на истраживању слике дигиталних медија – нове екранске слике и симулације у којима су различити прикази на основу пиксел и/или векторске слике. Тема у технолошком смислу је кôд као симбол који сугерише на кретање форме и облика, звука, светла, боје и кôд којим се омогућава кретање, акција, интеракција, претварање једног облика комуникације у други. Различитим технолошким и медијским процесима ови покрети су одређени позадинским осветљењем, екранским приказом, колоритом, шумом и сл.

Истраживање се одвија кроз тимски рад аутора ученика млађе генерације у посматрању, анализи и ликовним решењима перципираних из дигиталне слике. Аутор пројекта и концепта, руководилац пројека, организатор и координатор је Горан Деспотовски, координаторка пројектних активности и администаторка је Даница Бићанић, а сарадници су Бојан Новаковић, Ана Вртачник и Вукашин Шоћ.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Милана Симић

Ознаке:

Датум

01. Септембар 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:00

Локација

Радионица, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Академија уметности у Новом Саду
Интернет адреса
http://en.akademija.uns.ac.rs/

Остали организатори

Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/
Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/
Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/
X