mir i pravo

Отварање конференције / Мир и право

Отварање конференције „Мир и право” биће одржано 24. јуна у Ректорату Универзитета Новог Сада у 9 часова.

Конференцију ће отворити декан Правног факултета у Новом Саду, проф. др Бранислав Ристивојевић. Учеснике ће поздравити и проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду, господин Данијел Мозени (Daniel Mohseni), други секретар и политички саветник амбасадора Савезне Републике Немачке у Републици Србији, господина Томаса Шиба, проф. др Флоријан Ј. Швајгерт (Florian J. Schweigert), потпредседник Универзитета у Потсдаму задужен за међународне послове и финансије, проф. др Тамаш Антал (Tamás Antal), продекан Факултета правних и политичких наука у Сегедину, Нела Милишић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност и мр Дарко Тадић, председник Апелационог суда у Новом Саду.

Интернационална конференција и трибина о историји мировних споразума (од Карловачког мировног споразума до Дејтона) „Мир и право” одржаће се од 23. до 25. јуна у склопу програма Тврђава мира.

Мултидисциплинарна конференција „Мир и право – Европски мировни споразуми у ширем друштвеном контексту” представља оквир за институционализовање и подизање на виши ниво сарадње, с једне стране, три правна факултета укључена у овај пројекат из три европска града: Новог Сада, Потсдама и Сегедина и с друге стране, научне раднике других друштвених и хуманистичких наука чији предмет укључује и мировну тематику.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

24. Jun 2022.
Завршен!

Време

09:00

Локација

Хол Ректората Универзитета у Новом Саду
Rektorat UNS, Dr. Zoran, Др Зорана Ђинђића, Нови Сад