Пеки Пеле / Заставе будућности

Пеки Пеле одржаће концерт у Креативном дистрикту на Сцени 1, 30. априла, у оквиру тродневног рогађаја Заставе будућности.

Пеки Пеле музиком је почео да се бави још у инкубатору, али са намером озбиљног издавања започиње 2015. године. Свој први самостални рад реализирао у 2020. години. Пекијев Први Бенд, Морнар & Блитва, ипак је звучао ближе Limp Bizkitu. Након што су чланови Морнара & Блитве изгубили интерес за целодневне јаm sessione, Пеки је одлучио како би било најбоље да све уради сам.

Комбинирајући плесни поп са панк естетиком и кућном продукцијом, Пеки добија аутсајдерску налепницу. У једној се ствари додуше слажу – уз Пекијеве песме је немогуће стајати прекрштених руку.

Свој први ЕП, који носи име „Deguté”, направио је у периоду од 2017. до 2020. године, често одбацујући сасвим добре пјесме удвостручавајући труд како би се на њему нашле само crèmе dе lа crèmе, best of the best, најбоље од најбољих. „Deguté” своју вредност носи у оптимистичном, радосном погледу на живот, иако укључује литре и литре лепљивог зноја лученог плесањем или било којим другим методама пражњења.

Име „Deguté” је на свој начин као Yin и Yang, нешто одвратно упаковано у најромантичнији језик на свету – француски. Својеврсни омаж естетици ружноће, Пеки поручује да увек тражимо оно лепо у ружноме, али и ружно у лепоме. Тематски се „Deguté” на површини може чинити чудним, но заправо се на крају своди на љубав – према себи, другима и животу. „Deguté” је једноставна мантра величања малих ствари попут плесања и целодневног кафенисања.

Филозофија „Degutéа” противи се плановима за будућност, „Deguté” се живи из дана у дан, али оно чему се Пеки може надати је како ће убудуће свој зној делити са публиком уживо плешући читаву ноћ.

Детаље о осталим програмима, изложбама, радионицама, семинарима, ревијама, циркуским перформансима и концертима, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР, и А1 Србија.

The event is finished.

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 21:00

Локација

Сцена 1, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/