Instalacija Pomeraj u kodu

Померај у коду

У току отварања програмског лука Калеидоскоп културе, имаћемо прилику да видимо изложбу „Померај у кôду”, у Галерији СУЛУВ, која ће бити постављена од 1. до 9. септембра.

Пројекат „Померај у кôду” је конципиран у истраживању минималних покрета (кретања) унутар кôда дигиталног записа и базиран је на истраживању слике дигиталних медија – нове екранске слике и симулације у којима су различити прикази на основу пиксел и/или векторске слике. Тема у технолошком смислу је кôд као симбол који сугерише на кретање форме и облика, звука, светла, боје и кôд којим се омогућава кретање, акција, интеракција, претварање једног облика комуникације у други. Различитим технолошким и медијским процесима ови покрети су одређени позадинским осветљењем, екранским приказом, колоритом, шумом и сл.

Истраживање се одвија кроз тимски рад аутора ученика млађе генерације у посматрању, анализи и ликовним решењима перципираних из дигиталне слике. Аутор пројекта и концепта, руководилац пројека, организатор и координатор је Горан Деспотовски, координаторка пројектних активности и администаторка је Даница Бићанић, а сарадници су Бојан Новаковић, Ана Вртачник и Вукашин Шоћ.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Милана Симић

 • 00

  Дана

 • 00

  Сати

 • 00

  минута

 • 00

  секунди

Ознаке:

Датум

02. Септембар 2022.

Локација

Галерија СУЛУВ
Булевар Михајла Пупина 9, Нови Сад
Интернет адреса
https://suluv.org/

Организатор

Академија уметности у Новом Саду
Интернет адреса
http://en.akademija.uns.ac.rs/

Остали организатори

Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/
Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/
Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/