Pop up студентска изложба Пронађена фотографија / Светско бијенале студентских фотографија

Јапанска уметница Рије Јамада (Rie Yamada), чија се самостална изложба одржава од 1. до 8. септембра у Културном дистрикту Новог Сада, одржала је радионицу са студентима фотографије Академије уметности Нови Сад на тему „Пронађене фотографије” („Found Photography”). Радови настали на радионици биће приказани на поп-уп изложби 7. септембра у истом простору поред радова Рије Јамаде.

Отварање и вођење кроз изложбу, где ће студенти образложити своје приступе и реализацију, заказано је за 7. септембар у 18 часова.

Рије Јамада добитница је треће награде 2017. године на истоименом конкурсу са пројектом „Постати породица”. Користећи старе, пронађене фотографије десет породица – пет из Немачке и пет из Јапана – духовито је рекреирала прошлост, истовремено као фотограф и модел. Кроз мимикрију она оживљава туђе породичне фотографије, које су некада биле остављене, полазећи од идеје да породичне фотографије, чак и потпуних непознатих људи, одражавају наша сопствена искуства и сећања, па тиме изазивају извесну носталгију и емпатију. Више о овој уметници и њеним радовима погледајте на њеном сајту.

 

 

Ознаке:

Датум

07. Септембар 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Академија уметности у Новом Саду
Интернет адреса
http://en.akademija.uns.ac.rs/
X