Позоришни програм / Вила

На позоришном програму фестивала „Вила” ћемо гледати дечју представу, мјузикл, плесну представу и драму, у бајковитом амбијенту Фрушке Горе 4. и 5. јуна у Врднику.

Мјузикл „Теорија релативитета” у извођењу плесне групе Viva Dance Academy биће одигран 4. јуна у 16.30 часова. У мјузиклу нас очекује право уживање, јер ћемо уз прелепе костиме и атрактивне кореографије имати прилике да на сцени видимо више од 40 младих плесача студија Viva Dance Academy, али и њихове специјалне госте плесаче и и плесачице и певаче и певачице из Новог Сада.

Представа за децу „Чувари Змајевог блага” ће бити одиграна 4. јуна у 18 часова. Одговара узрасту од шест до 11 година, али ће уз подршку родитеља у њој сигурно уживати и млађа деца. Змај деци великодушно дели своје благо, али, да би га сачувала, деца треба да знају одговоре на бројна питања.

Плесна представа „Удаде се Живка Сиринићка” биће одржана 4. јуна у 21 час. Представа је осмишљена да кроз сценарио у оквиру којег се комбинују традиционални плесови, савремени покрет, сценске борбе, песма и драматизација, уз аранжирану, компоновану музику прикаже положај жене на почетку двадесетог века и причу о несерећној љубави, која је опевана у традиционалној песми „Удаде се Живка Сиринићка“. Представа је посвећена женама, хероинама патријахалног времена.

Позоришну представу „Прах”, урађену по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, а у адаптацији и режији Вељка Мићуновића, моћи ћемо да погледамо 5. јуна у 21 час. Ова трагикомедија говори о породици која живи на рубу сиромаштва. Познати глумачки тандем Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић приказаће средовечни брачни пар који живи скромно, све до тренутка када супруг добија премију на лутрији – преко два милиона.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан. 

mapa Vila

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

04. Jun 2022.
Завршен!

Време

16:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/