Представа Хасанагиница

Представа Хасанагиница, Љубомира Симовића, у режији Андраша Урбана, биће изведена 15. априла у Новосадском позоришту, са почетком у 19 часова.

“Хасанагиница” инспирисана драмом Љубомира Симовића у режији Андраша Урбана представа је која се обавезно мора видети. Страсно, жустро, одважно, луцидно, за живот и смрт играју: Ливиа Банка, Терезиа Фигура, Даниел Гомбош, Даниел Хуста, Арпад Месарош, Атила Немет, Роберт Ожвар, Габор Понго, Золтан Ширмер и Марта Береш као гошћа из позоришта “Деже Костолањи”. Текст је на мађарски превео Роберт Ленард, а драматург је Ведрана Божиновић. Сценограф ће бити Андраш Урбан, костимограф Милица Грбић-Комазић, композитор Ирена Поповић Драговић.

Хасанагиница није само древна прича о љубави, болу, мушкарцу и жени, породици. Хасанагиница је пре свега прича о жени. О женама. Да, наизглед је о положају жене усред исламске неке државе ‒ али руку на срце, положај жене је само наизглед бољи код нас или чак у некој цивилизованијој земљи. Усред светских и локалних скандала злостављања жена ‒ стиже вечна прича о вечном злостављању апсолутне жене и мајке.

The event is finished.

Датум

15. Април 2024.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Новосадско позориште - Újvidéki Színház
Јована Суботића 3-5, Нови Сад
Интернет адреса
http://www.uvszinhaz.com/sh
Категорија