Радионица: Горан Еди Тадић

Недеља примењене уметности Калеидоскопа културе у Новом Саду започеће радионицом Make the logo bigger – креирање видљивог бренда, коју ће 19. септембра у 20 часова, у Културној станици Руменка, одржати Горан Еди Тадић, популарни графички дизајнер, илустратор и бубњар.

О радионици: Са захтевом да се повећа лого на неком решењу се сусрео вероватно сваки графички дизајнер током своје каријере. Тема предавања ће бити како суштински „повећати лого“, тј. учинити бренд видљивим и препознатљивим кроз процес дизајна идентитета и огласних решења. Кроз разне примере из праксе биће речи о креирању заштитног знака и других битних елемената визуелног идентитета, као и слогана, огласних визуала. Јако је битно у поступку стварања и оглашавања бренда имати у виду крајње циљеве: успешно представљање у јавности које ће омогућити препознатљивост, стицање свести о бренду и успостављање емоционалне везе са корисницима.

Горан Еди Тадић се дизајном почео бавити деведесетих година, када је дипломирао на Факултету примењених уметности. До данас, реализовао је око хиљаду решења из области графичког дизајна, а поред тога бави се и илустрацијом. Током своје успешне каријере је учествовао у стварању идентитета неких од успешнијих српских брендова – Nectar, Jaffa O’Cake, Verde, Doncafe, Porsche Leasing и бројне друге. Излагао је на више групних изложби, а сада ће се представити и новосадској публици на радионици у оквиру ћшестог Калеидоскопа културе у Новом Саду.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка.

The event is finished.

Ознаке:,

Датум

19. Септембар 2023.
Завршен!

Време

20:00

Локација

Културна станица Руменка
Интернет адреса
http://www.kcrumenka.rs/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/