život

Радионице фотографије / Живот

Фото радионице Живот“, које ће се у оквиру целине „Супермоћни” програмског лука Друга? Европа од 1. августа до 1. октобра одржавати у Прихватилишту и свратишту Геронтолошког центра, пружиће могућност бескућницима да се изразе кроз самосталну изложбу фотографија.

У циљу оснаживања ове маргинализоване групе, одржаће се читав низ радионица како би бескућници развили своје вештине и укључили се у ширу заједницу.

Током јула месеца, биће расписан јавни позив грађанима да своје старе, али функционалне фотоапарате донирају бескућницима на коришћење, а радионице ће се одржавати током августа и септембра. Том приликом, учесници ће имати прилику да присуствују радионицама на тему развоја интерперсоналних вештина, развоја интерперсоналних односа, развоја здравих стилова живота, усвајања знања о социјалним правима, развоја каријере и креативности. Радионице ће реализовати стручњаци из Удружења Снага породице, у Прихватилишту и Свратишту Геронтолошког центра Града Новог Сада.

Централна радионица биће усмерена на усвајање знања о употреби камере и техника фотографисања који ће реализовати професионални фотограф Никола Радић Луцати, док ће једну од њих држати лиценцирани предавачи Црвеног крста Србије, који ће спровести основну  обуку у пружању прве помоћи.

Изложба фотографија одржаће се у октобру, када ће бити приказани радови корисника, односно фотографије направљене уз претходну помоћ професионалног фотографа Николе Радића Луцатија.

Ознаке:

Датум

04. Август 2022.
Завршен!

Локација

Геронтолошки центар „Нови Сад"

Организатор

Снага породице
Електронска пошта
snaga.porodice@gmail.com
Интернет адреса
https://www.facebook.com/snaga.porodice/

Остали организатори

Геронтолошки центар „Нови Сад"
Црвени крст у Новом Саду
Интернет адреса
http://www.gockns.org.rs/
Геронтолошки центар „Нови Сад"
Црвени крст у Новом Саду
Интернет адреса
http://www.gockns.org.rs/