romskim putevima performans

Ромским путевима / Сремски Карловци

Пројекат „Ромским путевима” у оквиру програмске целине Сеобе душа, укључује дигитални каталог који приказује народне ношње Рома Војводине, а који ће уз ревију ношњи и приказ народних игара и песама Рома на прави начин представити наслеђе овог народа. Биће презентован 12. марта у Сремским Карловцима.

У оквиру програма биће представљен и нови аранжман песме „Ђелем, ђелем” и „Хабанера” из опере Кармен коју ће извести оперска певачица Данијела Ђорђевић уз Хор Јеврејске општине „Хашира”.

Плесна школа Master dance представиће руско–ромску кореографију и кореографију Alegria инспирисану шпанско–ромском традицијом коју ће са њима извести Ивана Никић.

Имаћемо прилику да слушамо хармоникашки наступ Данила Јовановића, затим предавање о путовању и трагању шпанских рома и развоју фламенка које ће одржати предавач др Маја Вукадиновић и на крају, мини концерт групе La sed gitana.

Након тога, пројекат „Ромским путевима” ће бити презентован и 13. марта у Културној станици Барка, као део програмске целине Сеобе.

Организатор пројекта, ромско удружење „Карловачке зоре” је невладина, нестраначка и непрофитна организација, која своју активност усмерава нарочито на едукацији ромске популације у области здравства, културе, спорта, информисања и образовања, екологије, запошљавања и самозапошљавања.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Фото: Вања Игњац

Ознаке:

Датум

12. Mar 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:00

Локација

Општина Сремски Карловци
Opština Sremski Karlovci

Other Locations

Организатор

Удружење „Карловачке зоре"

Остали организатори

Канцеларија за инклузију Рома
Канцеларија за инклузију Рома
Канцеларија за инклузију Рома