romckim putevima

Ромским путевима / Мастер хала Новосадског сајма

Пројекат Ромским путевима укључује дигитални каталог који приказује народне ношње Рома Војводине, а који ће уз ревију ношњи и приказ народних игара и песама Рома на прави начин представити наслеђе овог народа. Биће презентован 6. марта у Мастер хали Новосадског сајма.

У оквиру програма биће представљен и нови аранжман песме „Ђелем, ђелем” и „Хабанера из опере Кармен коју ће извести оперска певачица Данијела Ђорђевић уз Хор Јеврејске општине „Хашира”.

Плесна школа Master dance представиће рускоромску кореографију  и кореографију Alegria инспирисану шпанскоромском традицијом коју ће са њима извести Ивана Никић. 

Имаћемо прилику да слушамо хармоникашки наступ Данила Јовановића, затим предавање о путовању и трагању шпанских рома и развоју фламенка које ће одржати предавач др. Маја Вукадиновић и на крају, мини концерт групе La sed gitana

Након тога, пројекат Ромским путевима ће бити презентован и на следећим локацијама: 12. марта у Сремским Карловцима и 13. марта у Културној станици Барка, као део програмске целине Сеобе.

Организатор пројекта, ромско удружење „Карловачке зоре” је невладина, нестраначка и непрофитна организација, која своју активност усмерава нарочито на едукацији ромске популације у области здравства, културе, спорта, информисања и образовања, екологије, запошљавања и самозапошљавања.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Фото: Вања Игњац

Ознаке:

Датум

06. Mar 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:00

Локација

Новосадски сајам
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Организатор

Удружење „Карловачке зоре"

Остали организатори

Канцеларија за инклузију Рома