Rosella Postorino / Ноћ књижевности

Rosella Postorino из Италије учествоваће на Ноћи књижевности 17. септембра од 17 до 20 часова у приземљу СПЕНС-а (кафић Шећер & Соул), у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.

Rosella Postorino живи и ради у Риму. „Le assaggiatrici” је књига која је преведена на 33 језик, а постаће и филм у режији Кристине Коменцини. Објавила и романе „La stanza di sopra”, „L’estate che perdemmo Dio” и „Il corpo docile”, репортажу „Il mare in salita”, представу „Tu (non) sei il tuo lavoro” , „Tutti giu per aria i Io, mio padre e le formiche”. Превела је и уредила „Moderato Cantabile” (2013) и „Testi segreti” (2015) Маргерите Дурас. Сарађује са главним италијанским новинама.

Међу белим зидовима мензе, тог дана сам постала Хитлерова дегустаторка. Била је јесен ’43, имала сам двадесет шест година, педесет сати пута и седамсто километара за собом. Из Берлина сам кренула за источну Пруску, у место где је Грегор рођен, а Грегора није било. Како бих побегла од рата, пре недељу дана сам се преселила у Грос-Парч.

Фото: Daniella Zedda

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 20:00

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/