Сања Савић Милосављевић / Град књиге

/ИЗМЕНА/ Промоција књиге „Неоштрине” Сање Савић Милосављевић отказано је због болести списатељице.

Промоција књиге „Неоштрине” Сање Савић Милосављевић биће одржана 17. септембра у 20 часова на Главној сцени на СПЕНС-у, у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.

Издавачка куће „Аретé” из Београда, захваљујући подршци фонда Креативна Европа, објавила је роман „Неоштрине” Сање Савић Милосављевић на немачком језику, у преводу Денијена Пауљевића.

Иако Креативна Европа махом подржава преводе књижевних дела писаца Европске Уније на стране језике, едиција „Скок из коже” Аретеовог пројекта, укључио је и превод српске ауторке на немачки. Осим штампаног издања, које се за сада може купити само у књижарама у Србији, доступно је и електронска верзија књиге, која ће се моћи набавити путем апликација за електронске књиге у целом свету.

Роман „Неоштрине” први пут је објављен на српском језику 2016. године, такође у издању Аретеа, а те године је био у ширем избору за Нинову награду.

Неоштрине” су роман о прихватању себе и своје прошлости. О суочавањима. О одлукама које мењају живот.

„Неоштрине” задржавају читаоца у садашњости протканој сећањима на одрастање у немило време. Може ли астра да извуче толико колико је она способна да затражи?, реченица је којом почиње роман преплетен аутобиографијом и фикцијом. Главна јунакиња, Инес, која живи у Холандији, одлази у свој родни град на викенд како би донела важне одлуке. У Сарајеву остаје три дана.

Модератор: Ана Јовановић, уредница у издавачкој кући Арете

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 20:45

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/