Концерт Senda Pan flute Choir и Бајићеви славуји

У Недељи извођачке уметности Калеидоскопа културе, у простору обновљеног Дистрикта 15. септембрау 19 часова наступиће Senda Pan flute choir, дечији хор из Хирошиме, под диригентском палицом Хиромицуа Шимамота, и новосадски Бајићеви славуји, које је основала и предводи Ана Ковачић.

Хор је формиран у априлу 2011. године као наставак хорског клуба Основне школе Сенда, а у априлу 2021. променио је назив у Senda Pan flute choir, и сада га чини 25 ученика од другог до шестог разреда, који су ангажовани у музичким активностима са мисијом слања мира из Хирошиме у свет кроз хорско певање и свирање на пановим фрулама које крију сасвим посебну причу. Наиме, дрво „Каизукаибуки“ у дворишту ове основне школе, преживело је експлозију атомске бомбе, али је нажалост стрдалао 2014. године, пре 70. годишњице од бомбардовања. Међутим, захваљујући напорима многих људи, дрво је ипак оживело на поменуту годишњицу у форми чак 107 панових фрула. Овај инструмент игра посебну улогу гласника мира из Хирошиме и од 2015. године незаобилазан је део музичких активности Сенда хора.

Бајићеви славуји су дечји хор који 25 година у континуитету шири позитивну енергију и љубав према музици. Поред многобројних концерата Славуји су познати и по дечјој опери “Шумска краљица” Ф. Штефановића, мјузиклу “Девојчица са шибицама”, едукативном мјузиклу за тинејдзере”ТинТок”. Покретаци су дечје хуманитарне акције “Музичари великог срца”.

Партнери концерта су EU Japan fest и Музичка школа „Исидор Бајић“.

Улаз слободан.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка.

The event is finished.

Ознаке:

Датум

15. Септембар 2023.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад