Sophie Daull / Ноћ књижевности

Sophie Daull из Француске учествоваће на Ноћи књижевности 17. септембра од 17 до 20 часова у приземљу СПЕНС-а, излог бр. 1 (улаз са стране кафића Шећер & Соул), у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.

Sophie Daull је глумица и књижевница, рођена у источној Француској 1965. године. Студирање музике на Националном конзерваторијуму у Стразбуру подстакло ју је да се бави многим уметничким праксама. Ауторка је романа „Camille, mon Evolee” (2015), који је освојио награду за најбољи први роман часописа Лире, „La Suture” (2016) и „Au Grand Lavoir” (2018). Ради и у сфери образовања и педагогије. У оквиру књижевног програма региона Il de Frans, недавно је провела десет месеци координишући радионицу писања за затворенике Притворског центра Мелун, 40 километара југоисточно од Париза.

О књизи „У великој перионици”:

Књижевница учествује у телевизијском програму, говорећи о објављивању своје прве књиге. Ни не слути да њена слика на екрану у том часу узнемирава запосленог на одржавању зелених површина града Nožan le Rotru. Одслуживши за злочин почињен пре тридесет година, гледалац води уредан живот, а сада се неочекивано суочава са својом прошлошћу, својим преступом и својом кривицом. Књижевница је, наиме, ћерка његове жртве. И за пет дана долази у градску књижару свог родног града. Од тог тренутка почиње превирање унутар усамљеног: у средини која је и банална и опресивна, он ишчекује сусрет лицем у лице којег се и боји, али од којег не може побећи.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 20:00

Локација

Подграђе Петроварадинске тврђаве
Београдска, Петроварадин