Стефан Митић Тићми / Град књиге

Разговор са писцем Стефаном Митићем Тићмијем одржаће се 17. септембра у 21.30 часова на приземљу СПЕНС-а, у оквиру недеље књижевности Калеидоскопа културе.

Стефан Митић Тићми је писац из Лесковца. Нјегова најважнија дела су „У’ватиле ме лутке” (АРТЕ, 2015), „РизиКво” (друштвена игра, 2017), „Ја сам Акико” (ЛАГУНА, 2018), „Дечје београдско пролеће” (сценарио, РТС, ДКЦБ, 2019), „Капут од маховине’’ (ЛАГУНА, 2020), „Ту, надохват муке” (ПОВЕЉА, 2020), „Джем на облак” (кратки поетски филм, 2021).

Романи „Капут од маховине” и „Ја сам Акико” уврштени су међу 200 најбољих дечијих књига на свету, у избору часописа Wхите Равенс који издаје Минхенска библиотека (Интернатионале Југенбиблиотхек).

По мотивима из књиге ,,Ја сам Акико”, која је награђена и наградом „Политикиног забавника” и плакетом „Дјечја књига године” на Међународном фестивалу Трг од књиге у Херцег Новом, настала је истоимена представа у копродукцији Фестивала еколошког позоришта за децу и младе и Културног центра Панчева у мају 2021. године у режији Миље Мазарак, у извођењу Софије Мијатовић.

У изради је краткометражни анимирани филм „И ам Акико” који је подржао Филмски центар Србије и Бугарски филмски центар (прод. То Блинк Аниматион – Војин Васовић, редитељ – Дамир Романов).

Један је од оснивача некадашње, мале, бесплатне библиотеке Омладински клуб Анчики, са преко 5000 књига, чији пројекат је награђен специјалном наградом за ентузијазам – Фондација Тања Петровић.

Добитник је Октобарске награде града Лесковца, за изузетан допринос култури, афирмацији дечје књижевности и друштвеног ангажовања.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

17. Септембар 2022.
Завршен!

Време

21:30

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/