Сви смо ми однекуд дошли, а неко и мало раније

Представу „Сви смо ми однекуд дошли, а неко и мало раније”, можете погледати 7. марта у 20 сати у Хали 1 Новосадског сајма. Представа ће нам приближити живот миграната и ангажовати публику да се укључи, а спада у део програмске целине Сеобе.

Насупрот медијском сензационализму и стереотипима, пројекат „Сви смо ми однекуд дошли, а неко и мало раније” жели смело да истражи људска осећања, тако што ће грађанима дати прилику да изразе своје мишљење о осетљивим темама, али их и укључи у стваралачки процес.

Идеја је да се испитају и стручно обраде масмедијски текстови на тему миграција (са посебним акцентом на актуелни тренутак), да се прикупе мишљења грађана преко друштвених мрежа и истакну примери позитивних промена које су донеле миграције кроз историју.

На делу је театар као процес: на основу глумачко-социолошких радионица биће одабрано минимум осморо грађана који ће учествовати у раду на представи, која ће укључити и три професионална глумца, два музичара и проверени уметнички тим из партнерсеке организације Policardia Teatro из Италије на челу са редитељем Андреом Моретијем (Andrea Moretti).

Главни циљ представе је не само да се театар измести из комфора институција, већ и да се реалистичније прикаже како је мигрантима без крова над главом у зимским месецима.

Сценографија је замишљена тако да подражава избеглички камп од неколико шатора и пратећих назнака живота у сеоби који би стварали атмосферу избегличког кампа, једне етапе на путу савремених избеглица. Како би публика што реалније сагледала вишеструке ситуације и људске судбине миграната, представу чини пет омнибус делова у којима би публика требало да се препозна и који би требало да утичу на њу путем повезаности, препознавања и саосећања. Млади уметници ће разбити четврти зид директним питањима упућеним публици на јавним местима.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

26. Mar 2022.
Завршен!

Време

19:30

Локација

Radnički Dom

Other Locations

Организатор

Удружење „Шмиранти”

Остали организатори