Трансформативна моћ отворених простора

Изложба „Трансформативна моћ отворених простора” у сарадњи са Санкт Полтеном биће отворена у току отварања програмског лука Калеидоскоп културе 1. септембра у Дистрикту, а трајаће до 4. септембра.

У оквиру пројекта „Трансформативна моћ отворених простора” сусрешће се 6 уметника из Дунавског региона. Прво у Културном центру Ламес у аустријском градићу Санкт Пелтену, а затим и у Културном Центру ЛАБ у Новом Саду, а напослетку и у FITT-у у Темишвару.

Идеја је да се уметницима пружи место, време и средства да у природном окружењу слободно и отворено промишљају своју уметничку праксу, тражећи инспирацију управо у зеленим, парковским окружењима ових културних центара али и међусобној синергији.

Није само окруженост урбаним џеповима природе (Sonnenpark – Сунчани парк у случају Ламеса, Футошки парк у случају Лаба), оно што повезује ова места – такође им је заједничка дугогодшња посвећеност неговању алтернативних и авангардних уметничких садржаја.

Крајњи резултат видећемо најпре током Симпозијума „Parque De Sol” у Аустрији, а затим и на Калеидоскопу кутуре 2022. године.

Кустоси пројекта су Андреас Френцл, Станко Гагрчин и Алина Сферле.

Уметници учесници на пројекту су Андреј Јулхер, Драгана Стојановић, Томас Нагл, Лиа Кири и Кристијан Ангел.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

 • 00

  Дана

 • 00

  Сати

 • 00

  минута

 • 00

  секунди

Ознаке:

Датум

03. Септембар 2022.

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.