upoznajmo kulturu čulima

Уметност за све / Упознајмо културну баштину свим чулима

Изложба „Уметност за све“ у оквиру пројекта „Упознајмо културну баштину свим чулима“, одржаће се од 10. октобра до 11. новембра у централној згради Универзитета у Новом Саду, у оквиру програмског лука Друга? Европа.

Биће презентована дела из фундуса Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“, чији су аутори познати уметници: Никола Џафо, Драгана Купрешанин, Милица Дукић, Срђан Вељовић, Константин Ђуричковић, Асја Комадина, Тања Валенћик, Вања Новаковић, Јелена Гајиновић, Јована Милосављевић, Мила Стојановић, Тијана Јеврић и Дејан Јанков. У питању су уметничка дела у форми скулптуре, објекта, инсталације, фотографије, видео-записа, дигиталне анимације и звучне инсталације. Новосадској публици представиће се и енглески уметник српског порекла Филип Крамаршић.

Изложба ће бити опремљена елементима приступачности и прилагођена особама са сензорним и физичким инвалидитетом и указаће на важност концепта „Уметност за све“.

Током изложбе, посетиоци ће моћи да учествују и у другом пратећем програму: радионицама, трибинама и стручним вођењима. Посебно занимљива активност биће и мобилна галерија, која ће бити постављена од 11. до 17. октобра, у тржном центру „Променада“. Поред неких од уметничких дела, у њој ће се одржавати и радионице тил браш технике.

Ознаке:

Датум

11. Октобар 2022.
Завршен!

Време

08:00 - 20:00

Локација

Хол Ректората Универзитета у Новом Саду
Rektorat UNS, Dr. Zoran, Др Зорана Ђинђића, Нови Сад

Организатор

Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић” са домом ученика
Phone
+381216616366
Електронска пошта
skolamp@smp.edu.rs
Интернет адреса
https://smp.edu.rs/srlat/pocetna/