Успаванка за Алексију Рајчић

Представа „Успаванка за Алексију Рајчић“ по тексту Ђорђа Косића, у режији Југа Ђорђевића, премијерно ће бити изведена 6. јуна у 21 час на сцени „Пера Добриновић“ у Српском народном позоришту, у оквиру програмског лука Хероине.

Ђорђе Косић је за ово остварење добио Награду Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст за 2019/2020. годину.

Тема овог комада је неравноправност жена у друштву и тражење слободе с оне стране закона и приказује причу о злостављаној жени која је починила убиство, а у затвору се осетила слободно.

Насловну улогу тумачи Вања Ејдус, а у подели су и Ива Милановић, Новак Радуловић (Хоровође) и Сара Ристић, Невена Милошевић, Вера Зечевић, Младен Лукић, Горан Милошевић, Данијела Милошевић (Хор).

Драматург је Тијана Грумић, а у уметничком тиму су и Андреа Рондовић (сценограф), Велимирка Дамјановић (костимограф), Невена Глушица (композитор), Дамјан Кецојевић (кореограф), Даница Крстић (сарадник етномузиколог) и Љиљана Мркић Поповић (сценски говор).

Сарадници на представи су Јасмина Урошевић (продуцент у Драми), Сандра Роквић (инспицијент) и Даница Стевановић (суфлер).

Цена улазнице, у зависности од места, је 1200 и 1000 РСД, а могу се купути на билтарници Срспког народног позоришта.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

06. Jun 2022.
Завршен!

Време

21:00 - 22:30

Локација

Српско народно позориште
Pozorišni trg, Нови Сад

Организатор

Народно позориште (Београд)

Остали организатори

Стеријино позорје
X