Уводни концерт бр. 2 / Фестивал камерне музике

Други концерт у оквиру Фестивала камерне музике биће одржан 11. септембра у Карловачкој гимназији, као део недеље извођачке уметности Калеидоскопа културе.

Пројекат „Фестивал камерне музике“ је јединствен пројекат, значајног вида представљања и извођења класичне музике и представља прво вече петодневног фестивала, који ће се 2022. године одржати јубиларни пети пут. Основни контекст пројекта јесте упознавање популације са класичном музиком која ће бити представљена на мало другачији начин, у сарадњи са новосодаским ди-џејем Александром Кором. Један од циљева приликом ставарања овог пројекта јесте да установе културе окрене ставарању културних садржаја који су интересантни што разноликијој публици, али и учествовање у развоју и децентрализацији публике, као и представљање нових форми израза.

Пројекат је конципиран као циклус од три концерта на Фестивалу камерне музике, а уводни концерт бр. 2 је други од два додатна концерта која ће се одржати на позорницама ван Новог Сада и који ће представљати увертиру за Фестивал камерне музике у Новом Саду. Веома је важна сарадња Новосадског дувачког квинтета, као једног од најприсутнијих и најуспешнијих новосадских ансамбала, са савременим композиторима. Члан Новосадског дувачког квинтета, фаготиста Горан Маринковић, који је уједно и дипломирани композитор, ће написати композицију која ће се премијерно извести на ова три концерта. Композиција писана за дувачки квинтет и ди-џеја је пројекат који се досада није појављивао на новосадској културној сцени, и самим тим је јединствен.

Новосадски дувачки квинтет

Ксенија Мијатовић Кором – флаута

Вероника Антуновић Марић – обоа

Кристијан Борош – кларинет

Горан Маринковић – фагот

Мирко Марић – хорна

Александар Кором / DJ Alex – ди-џеј

Фото: А. Кором

Ознаке:

Датум

11. Септембар 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

Карловачка гимназија
Трг Бранка Радичевића 2, Сремски Карловци

Организатор

Новосадски дувачки квинтет