Време и васељена

Спектакуларна изложба под насловом „Време и васељена – изложба о времену” представља својеврсно путовање од таме до светлости, хаоса до космоса, кроз мултимедијални спој дигиталног и аналогног уметничког израза. 

Можете је посетити од уторка до суботе, од 12 до 20 сати у Студију М.

Сви заинтересовани изложбу могу да погледају у холу Студија М свим данима осим недеље и понедељка, у периоду од 10 до 18 часова по ценама од: 300 динара за појединачне посете, 200 динара за групне посете (више од петоро људи), док породична улазница износи 1000 динара. Деца до седам година не плаћају улаз.

Уоквирена причом о трајању, ова изложба води нас путем развоја цивилизације, а кулминира у отварању кода Милутина Миланковића откривајући тајну уткану у само време. Аутор визуелно-уметничког дела поставке је др Душан Јововић, аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни од‌јек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац Миланковићевог живота и дела, којим се бави више од 50 година.

Нови Сад као Европска престоница културе јединствен је по својој платформи „Дочек” , која прелазак између две календарске године обележава кроз мноштво догађаја, који цео град виде као сцену. Филозофија овог лука је јединство у различитости, (су)живот у дуалности – између два календара, дана и ноћи, светлости и таме, звука и слике, прошлости и будућности, традиције и савремених технологија, које повезује јединствена енергија.

Тако „Време и васељена – изложба о времену” , може се рећи, представља читаву идеју „Дочека” у једном догађају, посредством иновативне 3Д мапинг технологије и аналогних ликовних елементима у виду скулптура и инсталација.

Догађај ће се одржати у складу са важећим епидемиолошким мерама, то јест у складу са важећом Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19.

 

Фото: Јелена Ивановић

Ознаке:

Датум

13. Јан 2023.
Завршен!

Време

12:00 - 20:00

Локација

Студио М
Ignjata Pavlasa, Нови Сад
Интернет адреса
https://www.facebook.com/Studio-M-130415753723902/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори