Време и васељена

Спектакуларна изложба под насловом „Време и васељена – изложба о времену” представља својеврсно путовање од таме до светлости, хаоса до космоса, кроз мултимедијални спој дигиталног и аналогног уметничког израза. 

Можете је посетити од уторка до суботе, од 12 до 20 сати у Студију М.

Сви заинтересовани изложбу могу да погледају у холу Студија М свим данима осим недеље и понедељка, у периоду од 10 до 18 часова по ценама од: 300 динара за појединачне посете, 200 динара за групне посете (више од петоро људи), док породична улазница износи 1000 динара. Деца до седам година не плаћају улаз.

Улазнице се могу купити на билетарници Студија М.

Уоквирена причом о трајању, ова изложба води нас путем развоја цивилизације, а кулминира у отварању кода Милутина Миланковића откривајући тајну уткану у само време. Аутор визуелно-уметничког дела поставке је др Душан Јововић, аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни од‌јек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац Миланковићевог живота и дела, којим се бави више од 50 година.

Нови Сад као Европска престоница културе јединствен је по својој платформи „Дочек” , која прелазак између две календарске године обележава кроз мноштво догађаја, који цео град виде као сцену. Филозофија овог лука је јединство у различитости, (су)живот у дуалности – између два календара, дана и ноћи, светлости и таме, звука и слике, прошлости и будућности, традиције и савремених технологија, које повезује јединствена енергија.

Тако „Време и васељена – изложба о времену” , може се рећи, представља читаву идеју „Дочека” у једном догађају, посредством иновативне 3Д мапинг технологије и аналогних ликовних елементима у виду скулптура и инсталација.

Догађај ће се одржати у складу са важећим епидемиолошким мерама, то јест у складу са важећом Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19.

 

Фото: Јелена Ивановић

Ознаке:

Датум

08. Септембар 2022.
Завршен!

Време

12:00 - 20:00

Локација

Студио М
Ignjata Pavlasa, Нови Сад
Интернет адреса
https://www.facebook.com/Studio-M-130415753723902/

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

X