vremenska kapsula

Временска капсула

Интерактивна представа и перформанс „Временска капсула” ће бити одржана у улици иза Културне станице Лиман, 1. септембра у 20 часова и 2. септембра у 21.15 часова, у склопу отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

Користећи уметност као средство изражавања, кроз радионице певања, покрета, плеса и глуме, перформанс настаје на основу вишемесечног истраживања на тему „Временске капсуле”. Учесници пројекта узимају битан тренутак, догађај или проблем из живота везан за простор и локацију ,,великог Лимана” и претварају га у живу слику на сцени перформанса.

Будући да се центар културе у Новом Саду развија све више на локацији данашњег Креативног дистрикта, реализација главног перформанса је на територији некадашњег великог Лимана као „места где се сусрећу индустријско наслеђе и савремено стваралаштво”.

Циљ перформанса и радионица, није победити већ пробати, освестити и научити. Гледалац – извођач, глумци и публика, глумећи свој „живот” вежбају деловања у реалном животу и кроз позориште увиђају могуће последице свог деловања, али и истовремено откривају могуће тактике и стратегије.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

01. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 21:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Удружење Нју ентертејмент
Интернет адреса
https://newentertainment.net/?fbclid=IwAR2hNyWxDqCOdKZ9d5q5WD3b1cVJQkgHJjzTzFoxzI-TTtc798Otb0qfQiw

Остали организатори