vroom

VROОOM

ИЗМЕНА / Због неповољних временских услова и веома захтевне продукције концерт бенда Vrooom се одлаже за 3. септембар у 23.30 часова.

У оквиру отварања програмског лука Калеидоскоп културе наступиће група Vrooom из Београда, на Музичкој сцени 2 у Дистрикту.

Након 150 наступа у 13 држава, уз 37 фестивалских награда у музичким представама Догвил и Јами дистрикт, група Vrooom поново свира и ван позоришта.

Од 1999. до 2011. објавили су пет албума. Синглови са ових издања нашли су се у самом врху свих значајних музичких топ листа у Србији, а група је одржала неколико стотина наступа у Европи свирајући у различитим концертним просторима – од ундергроунд клубова до великих концертних сала, као и музичких, мултимедијалних и позоришних фестивала.

Чланови групе Vrooom компоновали су музику за преко 60 позоришних представа, свирајући у некима од њих уживо, као и за бројне перформансе, евенте, изложбе, документарне и игране филмове. Неки од ових музичко-сценских пројеката били су најуспешнији у Србији како у погледу броја гледалаца тако и у погледу додељених уметничких награда.

Добитници су бројних признања („Стеријина награда за најбољу оригиналну сценску музику” 2013. године, награда „Даворин Поповић“ и „Извођач године ТВ Метрополис“ 2006.између осталих).
Од 2017. год. своју музику изводе као део представе „Јами дистрикт“, која је до сада одиграна преко 90 пута у 13 дрзава уз 33 фестивалске награде.

Цео музички програм у отварања програмског лука Калеидоскоп културе погледајте на овом линку.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

03. Септембар 2022.
Завршен!

Време

23:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/