vroom

VROОOM

У оквиру отварања програмског лука Калеидоскоп културе наступиће група VROОOM из Београда, 1. септембра на чил бини у Креативном дистрикту.

Након 150 наступа у 13 држава, уз 37 фестивалских награда у музичким представама Догвил и Јами дистрикт, група VROOOM поново свира и ван позоришта.

Од 1999. до 2011. објавили су пет албума. Синглови са ових издања нашли су се у самом врху свих значајних музичких топ листа у Србији, а група је одржала неколико стотина наступа у Европи свирајући у различитим концертним просторима – од ундергроунд клубова до великих концертних сала, као и музичких, мултимедијалних и позоришних фестивала.

Чланови групе VROOOM компоновали су музику за преко 60 позоришних представа, свирајући у некима од њих уживо, као и за бројне перформансе, евенте, изложбе, документарне и игране филмове. Неки од ових музичко-сценских пројеката били су најуспешнији у Србији како у погледу броја гледалаца тако и у погледу додељених уметничких награда.

Добитници су бројних признања („Стеријина награда за најбољу оригиналну сценску музику” 2013. године, награда „Даворин Поповић“ и „Извођач године ТВ Метрополис“ 2006.између осталих).
Од 2017. год. своју музику изводе као део представе „Јами дистрикт“, која је до сада одиграна преко 90 пута у 13 дрзава уз 33 фестивалске награде.

У оквиру отварања програмског лука Калеидоскоп културе биће одржани концерти на chill бини у Дистрикту од 1. до 4. септембра. Наступиће следећи извођачи:

Концерт Владимира Самарџића са бендом / 1. септембра

Концерт бенда VROOOM / 1. септембра

Концерт нигеријско-немачке певачице Nneka / 1. септембра

Концерт-перформанс бенда Dragons fuel / 2. септембра

Концерт француске музике бенда КЛО кло / 2. септембра

Концерт бенда Short Reports / 3. септембра

Концерт ЛП Дуа / 4. септембра у 20.22

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

 • 00

  Дана

 • 00

  Сати

 • 00

  минута

 • 00

  секунди

Ознаке:

Датум

01. Септембар 2022.

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X