Winds & DJ

Концерт под називом „Winds & DJ” одржаће се 12. септембра у Градској концертној дворани, у оквиру недеље извођачке уметности Калеидоскопа културе.

Основни контекст концерта јесте упознавање популације са класичном музиком која ће бити представљена на мало другачији начин, у сарадњи са новосодаским ди-џејем Александром Кором. Један од циљева приликом стварања овог пројекта јесте да установе културе окрене стварању културних садржаја који су интересантни што разноликијој публици, али и учествовање у развоју и децентрализацији публике, као и представљање нових форми израза.

Веома је важна сарадња Новосадског дувачког квинтета, као једног од најприсутнијих и најуспешнијих новосадских ансамбала, са савременим композиторима.

Члан Новосадског дувачког квинтета, фаготиста Горан Маринковић, који је уједно и дипломирани композитор, написаће композицију која ће се премијерно извести на ова три концерта. Композиција писана за дувачки квинтет и ди-џеја је пројекат који се досада није појављивао на новосадској културној сцени, и самим тим је јединствен.

Новосадски дувачки квинтет

Ксенија Мијатовић Кором – флаута

Вероника Антуновић Марић – обоа

Кристијан Борош – кларинет

Горан Маринковић – фагот

Мирко Марић – хорна

Александар Кором / DJ Аlex – ди-џеј

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: А. Кором

Ознаке:

Датум

12. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:20 - 21:30

Локација

Градска концертна дворана
Булевар цара Лазара 67, Нови Сад

Организатор

Новосадски дувачки квинтет