Antonie

Antonie, perkusionista, bubnjar, multiinstrumentalista, kompozitor i producent iz Skoplja, održaće koncert 27. jula u Paviljonu na Štrandu, u okviru programskog luka Dunavsko more.

„AVP projekat“ je njegov najnoviji solo projekat kojim na najbolji način predstavlja svoju jedinstvenu umetničku stranu. Ovaj projekat je serija studijskih albuma različitih žanrova i stilova. Prvi deo ovog albuma čini ambijentalna, elektronska i džez muzika, koju vodi i svira Antonie na svim instrumentima, ali i nekoliko domaćih umetnika gostiju. Drugi deo donosi big bend, fjužn i world music zvuk i biće puštan uživo u studijskom okruženju, sa više od petnaest muzičara koji gostuju. Planirano je da treći deo izađe krajem 2022. godine i biće malo drugačiji od prva dva, što znači da su gosti na ovom albumu samo ženski vokali, a žanrovi su neo-soul i pop.

„The 1st volume“ je živa izvedba – šou za jednog čoveka koji izražava magičnu jedinstvenost marimbe i vibrafona, pomešanih sa drugim instrumentima, kao što su klavir, bas i perkusije, gde Antonie u potpunosti unosi svoje muzičke veštine i emocije.  Mešavina elektronske i ambijentalne muzike sa džez pristupom stvara ovaj izuzetan stil koji Antonie stvara svojom muzikom.

Pored svoje muzičke karijere kao solo umetnik, kompozitor i tekstopisac, on je i perkusionista Big benda ZJM, Orkestra Makedonske filharmonije, FAMES Project Orchestra i ansambla savremene muzike ConTempora.

Kao bubnjar, snimio je četiri studijska albuma sa alternativnim rok bendom Fighting Vindmills i gostovao je na mnogim drugim albumima i singlovima. Svirao je sa umetnicima kao što su: Femi Kuti, Huan Atkins, Vlatko Stefanovski, Renaud Garcia-Fons, Arhangel, Dzijan Emin i drugi. Trenutno radi sa nekoliko umetnika na produkciji i komponovanju nove muzike, a takođe radi i na muzici za film.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

27. јул 2022.
Završen!

Vreme

22:00 - 22:30

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad