Art Body Art

Izložbu „Art Body Art“ karakteriše predstavljanje fenomena tela kroz multimedijalne umetničke forme, koju je  osmislila i organizovala Galerija SULUV, a moći ćemo da je vidimo u Distriktu (Fabrika, Lokal 2) od 22. novembra do 6. decembra u sklopu programa Druga? Evropa.

Projekat „Art Body Art koncipiran je kao prezentacija i presek stanja specifične novomedijske umetničke prakse, koja izlazi iz okvira tradicionalnih umetničkih disciplina. Umetnici se u svom ličnom umetničkom radu bave fenomenom tela i multimedijalnim umetničkim formama i istraživanjima. Projekat se bazira na lokalnoj, regionalnoj i internacionalnoj saradnji umetnika i umetničkih grupa. 

U fokusu projekta je pokretna forma, odnosno umetničko delo (objekat, audio-video instalacija…) u formatu koji je u prostorno-vremenskom smislu i opsegu definisan trajanjem.

Na ovoj izložbi svaki rad nešto radi, i otvara niz tema, zahteva učešće posmatrača, a zauzimajući i fizički i virtuelni prostor radovi formiraju jedan hibridni prostor u kojem je omogućena aktivna interakcija publike i umetničkog dela. 

Radovi se oslanjaju na multimedijalne umetničke discipline, istraživačko-eksperimentalnog karaktera kojе korespondiraju u oblastima vizuelnih tehnologija, elektronike, generativne umetnosti, interakcije, pokreta, svetla, zvuka i ostalih procesa digitalnih multifunkcija. 

Eksperimentalnu pokretnu formu karakteriše: upotreba novih materijala, istraživački pristup u višemedijskom polјu, organizaciona realizacija, prostorno i ambijentalno predstavlјanje, napredni segmenti u predstavlјanju tela (interakcija, interfejsi, kinetika, robotika, elektronika, video, animacija…) ili na osnovu periodike postupaka po iskustvima avangarde, pokretni post ready made, asamblaž, pokretne skulpture, mrdalice, mehanika… 

Podržavajući umetničke izraze koji zastupaju eksperimentalni pristup u umetničkom delu, projekat otvara polјe za medijske instalacije i prostorna rešenja koji na cilјan način prenose kompleksne sadržaje i omogućavaju da se informacije dožive. Istovremeno, podstiče se i kritičko sagledavanje pokretačke uloge tehnologije u nastajanju novih umetničkih formi. 

Autor i autorke: 

Tanja Vujinović (Slovenija) 

Mariko Hori (Japan) 

Alaksandra Gruden (Slovenija) 

Stahl Stenslie (Norveška)  

Zane Cerpina (Norveška)  

Nenad Glišić (Srbija) 

Vuk Ćuk (Srbija) 

Sanja Andjelković (Srbija) 

Isidora Todorović (Srbija) 

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Foto: ABA 2022

  

Oznake:

Datum

06. дец 2022.
Završen!

Vreme

16:00 - 21:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Galerija SULUV
Internet adresa
https://suluv.org/kontakt/