Art brut

Izložba Art brut održaće se od 10. do 31. oktobra u Arhivu Vojvodine, ali i galerijskom prostoru Šok zadruge, Grafičke zadruge i Kulturne stanice Svilara, u toku programskog luka Druga? Evropa.

Izložba će prestaviti tri grupe radova: arhivu Art brut Srbije, radove nastale na radionicama sa osobama sa poteškoćama u psihosocijalnom funkcionisanju, kao i radove sa rezidencije u Novom Sadu na kojoj učestvuju inostrani i domaći art brut umetnici: Darko Brajković (Hrvatska), Samaneh Atef Derakhshan (Francuska), Marco Prenninger (Austrija), Таmbet Tamm iz Kondas Centra (Estonija) sa personalnom asistencijom, umetnik iz Art brut centra Guging u Beču sa personalnom asistencijom, Aleksandar Denić, Dragana Nikoletić, Goran Stojčetović i Katie Woznicki.

Na otvaranju izložbe predviđena je radionica „Dubinskog crteža” koja je otvorena za učešće svih zainteresovanih.

Centralno otvaranje ove tri izložbe će biti u Arhivu Vojvodine 10. oktobra u 18 časova, dok će galerijski prostor Arhiva na dan otvaranja, biti dostupan za publiku od 15 časova, koja će moći da se priključi rezidentima na radionici, kao i postavci nastalih radova.

Radno vreme izlagačkih prostora:
Centralna galerija „Šok Zadruge“
utorak – subota: 14 do 19 časova
Kulturna stanica Svilara
ponedeljak – petak: 10 do 18 časova
Arhiv Vojvodine
ponedeljak – petak: 7.30 do 15.30 časova

Foto: Promo

Oznake:

Datum

10. окт 2022.
Završen!