Dina Jashari

Nastup makedonske pevačice Dine Jashari biće održan 24. jula u Paviljonu na Štrandu u okviru programskog luka Dunavsko more.

Dina Jashari je umetnica iz Severne Makedonije koja ulaže svoje srce i um u svoje pisanje pesama. Sanjive harmonije, emotivni tekstovi, moderni i sveži ritmovi elementi su koji se ističu u njenoj muzici. Ona je pisac i producent svojih pesama, a radi i sa svojim koproducentom Dragim Ivanovim, koji je ujedno i snimatelj, miks i master inženjer njene muzike. Njen muzički žanr bi bio pop, dream pop, neo-soul, džez. Do sada ima četiri singla: „Posledna minuta“, „Zborovi“, „Boi“, „Kopneži“ i EP „Doma“.

Nastavlja da piše i producira novu muziku, sarađuje sa umetnicima iz regiona i planira da svira na festivalima i izložbama sa svojim bendom.

Dina sa pesmom „Boi“ je bila nominovana i osvojila drugo mesto za nagradu „Milan Mladenović“, koja je održana u Beogradu u septembru 2021. U 2021. učestvovala je na mnogim festivalima u Makedoniji: Zemjotres (MKC ), Danas je sve o džezu, Cinedais (CinEmusic), The Park Festival (Gostivar), 30 godina nezavisne makedonske muzike (Ohrid), Festival – Tvrdina na sonceto – opservatorija Kokino, Pin music konferencija 2021, itd.

Svoju muziku pušta uživo sa svojim punim bendom (Dina Jašari – pevačica, Luka Tošev – gitara, Simeon Angelovski – bas, Dragan Teodosiev – bubnjevi, Stefan Aleksovski – klavir, Rebeka Vlaisavljević – prateći vokal) i kao elektronski duo sa svojim gitaristom Luka Tošev i laptop.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

24. јул 2022.
Završen!

Vreme

22:00 - 23:00

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad