Đorđe Miljenović

Talentovani muzičar Đorđe Miljenović, poznat i pod pseudonimom Skaj Vikler, nastupiće pred novosadskom publikom u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru jedinstvene izložbe „Tesla – svetlosna galerija”koja spaja umetnost i nauku.

Miljenović će posetioce jedinstvene svetlosne izložbe uvesti u novu 2022. godinu koncertom u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Štrosmajerovoj ulici. Nastup počinje u 23.30 časova.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

 

Foto: Mrvica

Oznake:

Datum

31. dec 2021.
Završen!

Vreme

23:30

Lokacija

Štrosmajerova ulica
Štrosmajerova, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

X