Dunavsko more i aktivizam kroz ekran

Kulturno-edukativne i zabavne kratke video forme sa sadržajem neobičnih i zapanjujućih činjenica i saznanja o Dunavu, gledaoci će moći da pogledaju 30. jula u Kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru programskog luka Dunavsko more, na temu aktivizam kroz ekran.

Projekat „Dunavsko more i aktivizam kroz ekran” će biti predstavljen kroz 30 kratkih video formi koje se bave Dunavom ali i evropskim zemljama kroz koje prolazi. Snimci prikazuju različitost kulture nacija i povezanost naroda kroz reku, kulturno nasleđe Podunavskog regiona, raznovrsnost i bogatstvo života na reci, odnos čoveka prema prirodi i zaštiti životne sredine kroz metaforu Dunava, kao najveće, ali i najzagađenije evropske reke.

Dunav kroz vreme iz ugla Novosađana:

  • 20 kratkih video formi koje se bave Dunavskim morem: interesantne činjenice o reci Dunav, značaj ove reke, o ekologiji, etimologiji, geologiji, geografiji, Dunav u umetnosti i druge zanimljive emisije na temu „Dunav kroz vreme iz ugla Novosađana”.
  • 10 kratkih video formi o kulturi dunavskih naroda, sa zanimljivim i interesantnim činjenicama o zemljama kroz koje reka protiče ili čini granicu 10 država: Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske, Moldavije i Ukrajine.

Producenti, realizatori i autori filmova: Udruženje za video umetnost „Videomedeja”.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Foto: Ivana Sremčević Matijević

Oznake:

Datum

30. jul 2022.
Završen!

Lokacija

Kulturna stanica Eđšeg
Antona Čehova 4, Novi Sad
Internet adresa
https://edjseg.kulturnestanice.rs/en/
Kategorija

Organizator

Udruženje za video umetnost Videomedeja
Phone
+381(0)652299092
Email
pr@videomedeja.org
Internet adresa
http://videomedeja.org/
X