Elektro Guzzi

Bečki elektro-trio „Elektro Guzzi nastupiće u novogodišnjoj noći, 31. decembra u 22 časa na trgu Prote Mihaldžića, u okviru programskog luka Doček i neponovljive izložbe „Tesla – svetlosna galerija“ koja će posetiocima pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj. 

„Elektro Guzzi” više od jedne decenije izvode svoju jedinstvenu vrstu hipnotičke plesne muzike na festivalima i klubovima širom sveta. Njihov nastup ispratite 31. decembra od 22 sata na Trgu Prote Mihaldžića u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Odmah nakon koncerta sledi performans italijanskog naučnika, kompozitora i multimedijalnog umetnika Alberta Novela, koji je poznat po prenameni pronađenih ili dekonstualizovanih analognih uređaja iz prošlosti (osciloskopi, rane gejming konzole, video-mikseri i laseri) u cilju istraživanja veze između zvuka i svetlosti u obliku kontemplativnih instalacija i performansa.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Nastup je podržao Austrijski kulturni forum. Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

 

Foto: Klaus Pichler

Oznake:

Datum

31. дец 2021.
Završen!

Vreme

22:00 - 23:15

Lokacija

Trg Prote Mihaldžića
Prote Mihaldžića, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori