Frontline Vibers / Zastave budućnosti

Frontline Vibers će nastupiti u toku drugog dana programa Zastave Budućnosti, gde ćemo slušati Nu Jazz sastave i DJ-eve, koji će novosadskoj publici predstaviti ovaj inovativni pravac održaće se 29. aprila u 19 časova na Sceni 4, u Kreativnom distriktu u okviru programske celine Zastave budućnosti. Reč je o spajanju muzikih stilova (hip-hop, acid jazz, jazztronica, deep house i broken beat) koji zajedno rezultuju NU Jazz-om. Nestandardizacija pokreta, odsustvo pravila, intuitivni pokreti su ono što karakteriše ovaj inovativni muzički žanr. 

Ovaj kolektiv je osnovan 2019. godine izmedju prijatelja i kolega sa jazz odseka konzervatorijuma „Prins Claus” iz Groningena (Holandija), na celu sa Žoltom Arđelanom.

Oni zajednički otkrivaju harmonije zvuka kombinovanjem gruva, nu-jazz vibracija i elektronske muzike. Neki od članova benda saradjivali su tokom ranijih studija u Budimpešti davne 2011. godine i na svirkama širom Rumunije poslednjih par godina. Osluškujući talasne vibracije i rezonance drugih dimenzija i svetova, lutajući kroz sopstvene terase svesti, oni su se sinhronizovali na univerzalnom astralnom panelu u kom sve poznato prestaje da postoij, a sve nemoguće postaje moguće.

Specifičnom kombinacijom različitih acid/future jazz frekvencija i repetitivnih ili šarenih ritmova, članovi ovog sastava su otkrili svetu tajnu kako da aktiviraju taj astralni portal koji lansira njih i njihovu publiku u transcendentalno i lucidno stanje uma i tela sa posledičnom katarzom.

Članovi benda su:

Hiske Oosterwijk, vokal (Holandija), Albert Nagy-Örs, saxofon, MC (Rumunija), Domen Bohte, bass (Slovenija), Károly Enyed, klaviature (Rumunija-Holandija), Frankie Ercsei, bubnjevi (Madjarska-Holandija), Zsolt Argyelán, truba, DJ (Srbija-Holandija).

Publici će se predstaviti i bend Abase koji vodi Szabolcs Bognar – mađarski producent i multinstrumentalista, i Tommaso Garofalo poznat kao Turbojazz

Detalje o ostalim programima, džez koncertima, predstavama, panelima, izložbama i radionicama, koji se održavaju 29. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

 

Oznake:

Datum

29. апр 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 20:30

Lokacija

Scena 4, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

EPK Vesprem 2023 (Mađarska)
Internet adresa
https://veszprembalaton2023.hu/en
EPK Tartu 2024 (Estonija)
Internet adresa
https://tartu2024.ee/
EPK Maribor 2012 (Slovenija)
Internet adresa
http://www.maribor2012.info/
EPK Eš 2022 (Luksemburg)
Internet adresa
https://esch2022.lu/en/
EPK Kaunas 2022 (Litvanija)
Internet adresa
https://kaunas2022.eu/en/
EPK Linz 2009 (Austrija)
Internet adresa
https://www.linz09.at/en/willkommen.html
Mladinski kulturni centar „Maribor"
Internet adresa
https://mkc.si/
Austrijski kulturni forum Beograd
Internet adresa
https://www.facebook.com/AustrijskiKulturniForum
Regionalni kulturni centar u Didelanžu, Opderschmelz
Internet adresa
https://opderschmelz.lu/
Kultur lx
Internet adresa
https://www.kulturlx.lu/
Kondas Centre (Viljandi, Estonija)