zastave budućnosti 29. april vizual

Zastave budućnosti / 29. april

U okviru programa „Zastave budućnosti”, u petak, 29. aprila, u Kreativnom distriktu, prisustvovaćemo radionicama, predstavama, revijama, izložbi i nastupima nu jazz sastava i di-džejeva.

U prostoru SKCNS Fabrike, od 13 časova, kao deo projekta „Povezivanje kroz modu”, biće održan seminar „Mladi lavovi u džungli” na temu marketinga i komunikacija. Zatim od 14 časova biće održana prezentacija „Moda i metaverse. Otvaranje izložbe pobedničkih radova zakazano je za 18.30 časova, a nakon toga, od 19 časova, gledaćemo reviju pobednika „European Fashion Talent Design Competition” i pobednika „ECOLUTION Competition”. Na kraju ove celine predstaviće se žiri sa izborom pobednika takmičenja „National Fashion Talent Design Competition” koji će osvojiti modnu prezentaciju na „Serbia Fashion Week Middle East” u Dubaiju.

U Birou, od 9.30 do 20.30 časova, imaćemo priliku da prisustvujemo prvom festivalu primenjenog pozorišta.

U objektu Skladište će, u 19 časova, biti otvorena izložba „Oni žive – studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse.

U Kulturnoj stanici Liman, influenseri Aleksa Todorović i Dejan Pavlović će u ulozi predavača, od 17.30 do 19 časova, voditi radionicu „Ja kao digitalni urednik/urednica”. Pokušaće da deci i roditeljima približe teme digitalne pismenosti i bezbednosti u digitalnom okruženju.

Na parteru ćemo, od 19 časova do ponoći, pratiti nastupe nu jazz bendova u organizaciji Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Publici će se na Sceni 4 predstaviti Frontline Vibers na čelu sa Žoltom Arđelanom u 19 časova, zatim u 20. 30 časova bend  Àbáse koji vodi Szabolcs Bognar – mađarski producent i multinstrumentalista i Tommaso Garofalo poznat kao Turbojazz u 22 časa.

Trećeg dana festivala, u subotu, 30. aprila, u Novom Sadu će se prvi put predstaviti više od 30 mladih muzičara iz cele Evrope, regiona i Srbije, kroz najrazličitije muzičke žanrove. U toku dana ćemo u različitim prostorima Kreativnog distrikta imati priliku da prisustvujemo i ekološkim radionicama, revijama, umetničkim radionicama, cirkuskim performansima i festivalu uličnog plesa.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

29. апр 2022.
Završen!

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/